INTERVJU

5 på (hjemme)kontoret hos Loyalty

Hvordan er det egentlig å jobbe hos oss i Loyalty? Vi har tatt en prat med fem ansatte om deres arbeidshverdag og karriere innen salg og kundeservice.

Loyalty 0140

Kunne du tenke deg å lære om salg og skape en karriere som kan komme godt med videre ut i arbeidslivet?

Hos oss i Loyalty får du bli del av et ungt, kunnskapsrikt og sosialt arbeidsmiljø. Her kan du opparbeide deg en salgskarriere, og du får gode muligheter til utvikling.

Vi tilbyr salgsskole, karriereprogram og interne lederprogram hvor du blant annet lærer hva som kjennetegner en dyktig selger og leder. Dette gir deg viktig og relevant kunnskap som kan komme godt med videre ut i arbeidslivet.

Nysgjerrig på hvordan det er å jobbe hos oss? Vi gjentar suksessen fra i fjor og har tatt en prat med fem av våre ansatte om hvordan de har det på jobb og hva slags arbeidsoppgaver de har.

Hold deg oppdatert på kundeservice, møtebooking og salg. Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Loyalty 0086

Elise Samuelsen (27), HR-ansvarlig

Startet i Loyalty i januar 2017 som møtebooker i presale-avdelingen.

Hvordan havnet du i Loyalty?

– Det startet som en deltidsjobb ved siden av studiene etter at jeg fikk et intervju gjennom et rekrutteringsbyrå. Jeg begynte som møtebooker i avdelingen for presale og fikk etter hvert flere spennende muligheter. Jeg søkte meg inn på Loyaltys interne ledertalentprogram som varer i ett år og samme uke som jeg fullførte bachelorgraden min i HR og personalledelse, ble det utlyst en stilling som HR-ansvarlig. Jeg var heldig og satt plutselig med en ferdig bachelorgrad og drømmejobben samtidig.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Ingen dager er like. Det går mye i administrative oppgaver og møter med ledelsen. For tiden jobber vi blant annet med utviklingen av kursprogrammet vårt. Ellers jobber jeg med ulike personalsaker, ansettelseskontrakter, sykefravær, har møter med NAV og rapporterer til ledelsen. Covid-19-pandemien snudde opp ned på både selskapet og arbeidshverdagen og det har vært mye mobilisering og logistikk rundt for eksempel et smitteutbrudd.

Hva er det beste med å jobbe her?

– For min del er det den verdifulle erfaringen jeg tar med meg videre. Jeg har fått mye ansvar og får ta del i det jeg selv ønsker å ta del i, til tross for at det er min første jobb etter studiene. Det er veldig befriende at man får frie tøyler, at man har mandat til å ta beslutninger i ulike prosesser og jeg er veldig takknemlig for at de gir oss ansatte ekstremt mye tillit. Jeg tror det er sånn man lærer best rett og slett.

Har du et godt tips til en som ønsker å jobbe innen salg og kundeservice?

– Tør å satse innenfor denne retningen! Før jeg startet i Loyalty hadde jeg aldri jobbet med salg før og ser ikke på meg selv som en selger, verken da eller nå. Men jeg visste at fremtidige arbeidsgivere ville se positivt på denne erfaringen og du ender opp med gode verktøy og egenskaper du kan dyrke videre i andre stillinger. Som ung kommer du også tidlig inn i et profesjonelt miljø der du sitter på et kontor, må kle deg fint i tøyet, må nå mål og budsjetter og rapportere til lederen din. Det tror jeg er en fin erfaring å ha med seg og noe litt annet enn for eksempel å jobbe i butikk.

Hvilke erfaringer tar du med deg herfra videre i arbeidslivet?

– At ting ikke alltid er etter boka. Jeg har gått tre år på skole, men kunne aldri forberedt meg på denne stillingen siden det er mennesker jeg jobber med. Da finnes det ikke noe fasitsvar på hvordan ting bør løses og du må rett og slett tørre å prøve og feile og bygge opp din egen erfaring.

Hvor tror du at du er om 10 år?

– Drømmen er å sitte på toppen i samme type stilling som jeg har nå med hovedansvar for mitt fagområde, men i et større selskap eller et stort konsern, enten internasjonalt eller i Norge.

Vil du jobbe hos Loyalty eller høre mer om hva vi tilbyr?

Ta kontakt med vår rekrutteringsavdeling Assento for mer informasjon!

Loyalty 0029

Sidra Ara (19), salgskonsulent

Startet i Loyalty i oktober 2019 som salgskonsulent for Telenor Privat.

Hvordan havnet du i Loyalty?

– Jeg ble vervet av en tidligere kollega. Jeg fikk høre at det var gode utviklings– og karrieremuligheter hos Loyalty og jeg ønsket å jobbe innen salg.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Jeg har en veldig rutinepreget arbeidsdag. Jeg starter alltid dagen klokken ni med å sette meg klare mål for dagen sammen med en kopp kaffe. Deretter ringer jeg ut til kunder som har et eksisterende forhold hos Telenor via internett og TV og selger inn skreddersydde mobilavtaler. I løpet av dagen pleier også vi i teamet å høre hvordan det går med hverandre.

Hva er det beste med å jobbe her?

– At jeg har fått god coaching i hvordan jeg kan videreutvikle mine kommunikasjons– og salgsferdigheter for å bli en mer bevisst, erfaren og proff selger. Jeg har lært mye gjennom 1-1 coaching som salgslederne er gode på, men også ved å lytte til egne samtaler. Jeg blir veldig motivert av å se min egen utvikling!

Har du et godt tips til en som ønsker å jobbe innen salg og kundeservice?

– Det viktigste er å ha forståelse for kunden du prater med, noe som innebærer at man lytter til kundens utfordringer og behov.

Hvilke erfaringer tar du med deg herfra videre i arbeidslivet?

– Evnen til å lytte. Og disiplin. Hver gang jeg ønsker å oppnå noe, setter jeg meg et tydelig mål og en spesifikk plan for hvordan jeg ønsker å nå det. Det tror jeg er fint å ta med seg videre, også hvis man møter motgang underveis.

Hvor tror du at du er om 10 år?

– Jeg har ingen fasit. 10 år er jo ganske langt frem i tid. Men jeg ønsker å jobbe internt hos Telenor.

Loyalty 0073

Gabriel Glaister (22), kundeservicekonsulent

Startet i Loyalty i juni 2020 som IT-konsulent for Visolit.

Hvordan havnet du i Loyalty?

– Kort fortalt var det gjennom en venn som jobbet med salg. Jeg var først på et intervju til en jobb som møtebooker, men Loyaltys kontaktperson anbefalte meg heller til et annet intervju som IT-konsulent. Det syns jeg var mye mer spennende, så det er jeg glad for i dag.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Før lunsj svarer jeg mest på innkommende samtaler der jeg svarer på ulike tekniske problemer og prøver å behandle henvendelsene seriøst og effektivt. Det kan være alt fra folk som lurer på hvordan man skrur på en PC til IT-kontakter som vil åpne nettverksporter og vil vite ting om ulike servere. Etter lunsj blir det mer utsending av e-poster og løse saker som ligger på vent. Det er mye variasjon.

Hva er det beste med å jobbe her?

– Arbeidsmiljøet. Det er et ungt miljø med en god kultur der man har lyst til å yte sitt beste fordi det blir satt pris på. I normale tider - uten hjemmekontor og restriksjoner på grunn av covid-19 - skjer det også mye hyggelig sosialt, som for eksempel lønningspils.

Har du et godt tips til en som ønsker å jobbe innen salg og kundeservice?

– Hiv deg ut i det med glede! Jo flere samtaler man tar, enten det er for å ringe ut for salg eller henvendelse til support, så blir man flinkere til å håndtere en konflikt eller en problemstilling.

Hvilke erfaringer tar du med deg herfra videre i arbeidslivet?

– Jeg har lært å jobbe selvstendig og være ressursfull. Spesielt på hjemmekontor har jeg måttet ta ansvar for mine egne saker og prøve å håndtere dem på best mulig måte. Jeg vil også ta med meg ny kunnskap og et godt nettverk.

Hvor tror du at du er om 10 år?

– Da ser jeg for meg at jeg jobber som senior IT-konsulent som har all kunnskap i verden om servere, nettverk og skyløsninger. I denne bransjen beveger ting seg stadig og jeg tror min erfaring som førstelinje support kan være til stor hjelp.

Loyalty 0020

Simen Pedersen (27), teamleder

Startet i Loyalty i februar 2019 som kundeservicekonsulent for Nettbil.

Hvordan havnet du i Loyalty?

– Jeg ble kontaktet av et bemanningsbyrå angående et prosjekt som jeg syntes var veldig interessant. Heldigvis viste det seg at det var Loyalty som skulle drifte prosjektet på vegne av kunden og kort tid etter satt jeg på kontoret her. Jeg startet som kundeservicekonsulent før jeg hadde en periode som møtebooker i salgsavdelingen, for så å komme tilbake på kundeservice det siste året. Jeg gjennomførte også Loyaltys ledertalentprogram i 2020 og i april ble jeg teamleder for kundeservice.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Den er veldig variert, noe som gjør jobben veldig spennende. Mine oppgaver som teamleder er først og fremst å sørge for at alle ansatte har det bra på jobb, at alle blir sett og at de får den oppfølgingen de trenger. Utover det har jeg ansvar for hvordan vi leverer til målsettingene vi har satt og har en tett oppfølging av kundene våre.

Hva er det beste med å jobbe her?

– Det er uten tvil de gode kollegaene og det profesjonelle arbeidsmiljøet. For meg personlig er det også utviklingsmulighetene jeg har hatt i selskapet. På under to og et halvt år har jeg gått fra å være en helt uerfaren kundeservicekonsulent til en teamleder. Det beviser at hardt arbeid, initiativ og tålmodighet gir resultater her.

Har du et godt tips til en som ønsker å jobbe innen salg og kundeservice?

– Finn en mental innstilling på at det å legge ned hardt arbeid og yte det lille ekstra vil gi resultater på sikt. Da blir man både en god selger, en god kundeservicemedarbeider og en god leder.

Hvilke erfaringer tar du med deg herfra videre i arbeidslivet?

– Ledererfaring. Jeg tar også med meg erfaringen som konsulent på telefon, e-post og chat som har gitt meg gode kommunikasjonsferdigheter, i tillegg til relasjonene med kolleger og kunder.

Hvor tror du at du er om 10 år?

– Det er vanskelig å si, men det er naturlig å anta at jeg har en lederrolle. Å drive noe eget eller være partner i et selskap er også en drøm og en ambisjon jeg sikter meg inn mot.

Loyalty 0012

Ole Gulløy Lia (28), prosjektleder

Startet i Loyalty i mai 2014 som selger på humanitære prosjekter.

Hvordan havnet du i Loyalty?

– Jeg trengte en deltidsjobb ved siden av studiene og kom i kontakt med Loyalty gjennom et vikarbyrå. Jeg har gått hele løypa, fra å være selger på humanitære prosjekter på deltid til å bli prosjektleder for presale-avdelingen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– Dagen starter med å få et lite overblikk over innboksen og kalenderen. En typisk arbeidsdag er preget av oppfølging, sparring og diskusjon med salgsleder, systemering og IT. I min rolle er det også mye salg og kundekontakt med mange forskjellige oppdragsgivere og oppfølging av enkeltpersoner i teamet.

Hva er det beste med å jobbe her?

– At man blir sett og får muligheter hvis man legger ned en god innsats. Det er også et veldig sterkt arbeidsmiljø her med folk som vil opp og frem. Det er en sunn konkurransekultur og det liker jeg godt.

Har du et godt tips til en som ønsker å jobbe innen salg og kundeservice?

– Å lære noe av hver eneste samtale. En kunde som sier nei sier enten nei til deg, produktet eller innfallsvinkelen din, så det gjelder å finne ut hvorfor.

Hvilke erfaringer tar du med deg herfra videre i arbeidslivet?

– At det er viktig at man som leder finner ut av hva som driver folk fremover og hjelper dem med å sette målsettinger som matcher den drivkraften. Da vil man få folk som har lyst til å gjøre det bra, ikke bare i selskapets perspektiv, men også for sin egen utvikling.

Hvor tror du at du er om 10 år?

– 10 år, det er lenge. Da håper jeg at jeg sitter relativt høyt oppe i enten et lite selskap i veldig stor vekst, eller i et stort selskap som går godt og er innovativt og fremtidsrettet. Helst i en rolle som har med salg eller ledelse å gjøre, gjerne en kombinasjon.

Er du interessert i å jobbe hos oss? Les mer og søk her.

Relatert